Početna Magazin Godine Ekonomija Američki radnici pre će žrtvovati zdravlje nego penziju

Američki radnici pre će žrtvovati zdravlje nego penziju

Zaposleni u SAD radije će se kockati sa svojim zdravljem nego sa penzijom, zaključak je ispitivanja koje je objavljeno juče, 6. maja 2014. godine.

Iako američki radnici nisu zadovoljni niti zdravstvenim niti penzionim paketima osiguranja, ipak je nekih 62 odsto izjavilo da su spremni da plate više ukoliko bi to značilo da će imati garantovane penzione benefite, naspram samo 34 odsto radnika koji bi platili više za predvidljivije troškove lečenja.

Među onima koji su najmanje zadovoljni trenutnim benefitima zdravstvenog osiguranja jesu oni kojima će najverovatnije oni biti potrebni – starije osobe i oni lošeg zdravlja. Samo 45 odsto zaposlenih koji su lošeg zdravlja zadovoljno je svojim planom zdravstvenog osiguranja.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Amerikanci nisu preterano oduševljeni ni svojim penzionim planovima. Samo 47 odsto ispitanika misli da će njihovi penzioni planovi zadovoljiti njihove potrebe u penziji, iako njih 67 odsto izražava zadovoljstvo svojim planovima.

Ovaj nesklad izjava istraživači pripisuju činjenici da većina zaposlenih ima malo uticaja na penzione planove koji se nude u njihovim preduzećima. Izražavaju zadovoljstvo jer ne vide alternativu
, piše Washington Post.