Magazin Godine Svet

80 godina staža prekinula smrt na radnom mestu

U Belgiji su trenutno nemiri u vezi sa merama štednje koje uključuju i produženje radnog staža. U takvoj atmosferi ova vest je privukla pažnju javnosti…

Belgijanka Amelija Verbrugen umrla je u subotu, 13. decembra 2014. godine na svom radnom mestu, na kom je provela – punih osam decenija.

Ova stogodišnjakinja bila je dika i ponos Levena, grada u centralnoj Belgiji. Prema pisanju lista “Het Laatste Nieuws“, Amelija je od svoje dvadesete godine radila u perionici koju je zajedno sa suprugom Pjerom otvorila 1933 godine.

Nakon smrti muža, nastavila je posao sa svoja tri sina.

U intervjuu koji je dala listu prilikom svog 100. rođendana Amelija je objasnila da i ne pomišlja da napusti perionicu u kojoj je provela više od dva prosečna radna veka i da je odlučna da i dalje, svakog dana osim nedelje, ispegla svojih 100 košulja.

Ova neumorna baka umrla je u subotu usled moždanog udara, na kraju radnog dana, javlja Tanjug a prenosi Blic.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija