Početna Magazin Godine 15. Paraolimpijske igre – Ovo su 16 učesnika iz Srbije

15. Paraolimpijske igre – Ovo su 16 učesnika iz Srbije

15. Paraolimpijske igre – Ovo su 16 učesnika iz Srbije

Na ovim igrama učestvovaće 6.315 sportista, koji su predstavnici 176 zemalja. Srbiju će  predstavljati 16 takmičara, koji se nadaju da će nadmašiti rezultat iz Londona kada je osvojeno pet medalja (uz dve zlatne). Svi oni pretenduju na neku od medalja…

Paraolimpijce iz Srbije predvodi najbolja stonoteniserka sveta Branislava Perić-Ranković, osvajačica više od 200 medalja na međunarodnim i domaćim takmičenjima, uključujući srebra sa OI u Pekingu i Londonu, koja će nositi zastavu naše zemlje na otvaranju.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

„To je veliko priznanje i čast. Očekujemo dobre Igre, pa ćemo rezultate videti. Ne želimo da prognoziramo, već je na nama da da odigramo najbolje što možemo. Jer, dobro smo se pripremili i sve će se videti na borilištima“, kaže najbolja sportistkinja planete s invaliditetom za 2015. godinu.

Srpski paraolimpijski tim:

  • stonoteniseri: Borislava Perić-Ranković, Nada Matić, Mitar Palikuća i Goran Prelić
  • atletičari: svetski rekorder u bacanju čunja i osvajač zlatne olimpijske medalje u Londonu Željko Dimitrijević, Nebojša Đurić u bacanju kugle i Miloš Mitić u bacanju čunja,  u disciplini bacanje koplja nastupiće Miloš Zarić, Nemanja Dimitrijević i Saška Sokolov
  • streljaštvo: Rastko Jokić, Zdravko Savanović, Laslo Šuranji, Živko Papaz i Dragan Ristić
  • dizanje tegova: Petar Milenković.

Ove Paraolimpijske igre biće prvi put u istoriji emitovane u 154 države, objavio je Međunarodni paraolimpijski komitet (IPC). To je za 30 odsto više zemalja u odnosu na London 2012. godine, kada su Igre prenošene u 115 država.

IPC će na svojoj stranici paralympic.org na 15 kanala emitovati više od 680 sati programa. Međutim, kada smo posetili sajt sačekalo nas je neprijatno iznenađenje – nismo mogli da pogledamo video na sajtu, verovatno zato što je RTS kupio prava za prenos otvaranja.

Šta će biti sa prenosom samih paraolimpijskih igara i nastupa naših sportista? Ništa. Neće ga biti.