Početna Magazin Godine Trsteniku potreban Dom za preko 10.000 starih lica

Trsteniku potreban Dom za preko 10.000 starih lica

Prema poslednjim podacima u Trsteniku živi preko 10.000 penzionera od čega je tek svaki četvrti član Opštinske organizacije i mesnih organizacija penzionera.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!
Tim povodom pokrenuta je inicijativa za izgradnju Doma za stara lica i obezbeđenje prostorija za okupljanje i druženje penzionera u seoskim sredinama. 
– Na održanom referendumu 1989. godine Skupština Mesne zajednice Trstenik usvojila je odluku o zavođenju desetogodišnjeg mesnog samodoprinosa, gde je bilo predviđeno ali ne i ispoštovano, usmeravanje 10 odsto ukupnih planiranih sredstava samodoprinosa za izgradnju pomenutog Doma za stara lica – kaže Ljubinko Čabrović predsednik OO Penzionera u Trsteniku.
On dodaje da ova značajna stavka nije usvojena ni pri zavođenju mesnog samodoprinosa u periodu 2005 do 2015 godine, iako broj starih lica svake godine beleži rast.
Na održanoj Skupštini u Klubu penzionera upućen je i zahtev seoskim MZ da pronađu rešenje i obezbede barem po jednu prostoriju u svakom naseljenom mestu, gde će se okupljati i družiti penzioneri.
Po ovom pitanju ima dosta prepreka jer ima puno zapuštenih objekata koje zahtevaju temeljnu rekonstrukciju, pored toga u Organizaciji penzionera se nadaju da će se i u ovom slučaju pronaći adekvatno rešenje.