Čovek i smrt Magazin Godine Srbija

Tri decenije uplaćivala članarinu udruženju za sahranu i ostala bez ičega

Novo groblje u Beogradu

Članovi Udruženja građana za posmrtnu pomoć su decenijama uplaćivali određene sume novca kako bi sebi obezbedili pristojnu sahranu kada za to dođe vreme, ali je nedavno ovo udruženje bankrotiralo pa su ostali i bez sigurnog pogreba, ali i bez novca koji im neće biti vraćen.

– Prvo što sam pomislila bilo je da nisam na vreme umrla – kaže Milena Marković, 94-godišnjakinja koja je 28 godina redovno uplaćivala novac u ovaj fond.

I već je bila spremila 2.400 dinara za polugodišnju članarinu za 2017.

– Plaćala sam da ne bih bila na teret rodbini – rekla je Markovićeva.

U trenutku gašenja udruženje je imalo 350 članova, iako ih je nekada bilo i više od hiljadu. Iako advokati tvrde da postoje osnove za tužbu, realno je teško očekivati da bi im novac mogao da bude nadoknađen, javlja RTS, prenosi Blic.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija