Evropa Foto albumi

Stari i novi Prag

Centar grada Praga mešavina je srednjeg veka, ekskluzivnog šoping i poslovnog centra Evrope i restorana, prodavnica đakonija i reklama usmerenih ka brojnim turistima. 

Samo za brzi obilazak svih ulica u Starom gradu koji se nekada nalazio unutar utvrđenja oivičenog vodenim kanalom, i ostalih ulica u centru grada, potrebno je nekoliko sati hoda.
Iako Prag kroz istoriju nije trpeo naročito teška razaranja posle kod bi se moralo krenuti sasvim iz početka, viševekovna gradnja na tako uokvirenom prostoru donela je simbiozu različitih epoha na jednom mestu.
U Pragu se sreće srednji vek pored klasicizma, barok pored gotike, art deko pored arhitekture kraja 20. i početka 21. veka.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija