Slaninijada u Kačarevu 2024.

U Kačarevu uskoro počinje „Slaninijada“ 2024. Učešće je potvrdilo više od 300 izlagača.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Fotografija: Mario sa Pixabay

U Kačarevu će 15. februara 2024, godine početi 37. „Slaninijada“. U ovom banatskom mestu se već decenijama održava ova manifestacija. Zato ne čudi da se više od 100 domaćinstava u Kačarevu bavi se proizvodnjom dimljenog i sušenog mesa.

Obavljaju se poslednje pripreme za ovogodišnju Slaninijadu.

„Slanina, pečenica, suvi vrat, suva kobasica, dimljena kobasica, nešto kulena… Standardno radimo, ne širimo puno asortiman. Smatram da radimo odlično i ne bih da previše eksperimentišemo sa ostalim stvarima“, kaže Lazar Vuković. U njegovom domaćinstvu pripreme su počele još u novembru kako bi se obezbedile dovoljne količine mesa i prerađevina.

Organizatori očekuju rekordnu posećenost. Posetioci i mogući kupci dolaze iz cele Srbije.

Smeštajni kapaciteti u Kačarevu već su popunjeni. Turističke organizacije iz mnogih gradova organizuju i jednodnevne izlete ako bude bilo povoljno vreme. Na Slaninijadi 2024. godine koja će se održati od 15. do 18. februara očekuje se rekordan broj posetilaca.

Što se tiče izlagača, pored onih iz samog Kačareva, učešće na Slaninijadi 2024. do sada je potvrdilo više od 300 izlagača.

„Imamo potvrđene dolaske najboljih proizvođača kulena iz Srema i Bačke, najboljih proizvođača pršute i šunke iz Zapadne Srbije, imaćemo različite vrste ponuda kobasice iz Istočne Srbije. Ove godine naši posetioci imaće u ponudi dimljene i sušene proizvode od mangulica i moravki. To je stara sorta i postoji veliko interesovanje za ovim vrstama. To je slanina svetskog ranga, bela, mesnata, jako ukusna, zdrava, specifičnog mirisa i arome u samom svetskom vrhu“, najavio je Igor Lečić.

Kao i ranije, i ove godine će biti održan izbor za najbolju slaninu u kategorijama: industrijska, domaća i zanatska. Uzorci uveliko pristižu iz cele Srbije i bivših jugoslovenskih republika.

Izvor: AgroTV