Foto albumi Jezera i vode Srbije Srbija

Ribnjaci Radmilovac kod Vinče

Na Smederevskom putu, kod Vinče, nedaleko od Beograda, nalazi se Ogledno dobro Poljoprivrednog fakulteta “Radmilovac”, legat porodice Milana Vukićevića dodeljeno fakultetu leta 1941. godine.

U okviru oglednog dobra postoje radna jedinica Vinski podrum, Centar za voćarstvo, Centar za pčelarstvo, Centar za ribarstvo i primenjenu hidrobiologiju, u okviru kog Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu realizuje projekat “Mali Dunav”.

Centar za ribarstvo i primenjenu hidrobiologiju poseduje: koi šarane različitih boja, šarane divljake, ribnjačke šarane, kao i veći broj drugih vrsta toplovodnih riba, vodene kornjače, zmije, žabe, najlepše cvetove vodenih biljaka belog i žutog lokvanja i niz drugih biljnih i životinjskih vrsta.

U Centru se može okušati ribolovačka sreća u lovu na soma i šarana preko 10 kg težine, upoznati se sa različitim tehnologijama gajenja riba, načinom mresta, programom selekcija riba uz korišćenje čipova kako bi se dobile jedinke brzog rasta otporne na bolesti, videti robot koji hrani ribe, kome se može naređivati preko mobilnog telefona, itd.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

2 Comments

Click here to post a comment
 • molim Vas da mi posaljete adresu oglednog dobra Radmilovac.
  Interesuje me da li organizuju kurs bavljenja tovom ribe.
  S pozdravom
  slavica

  • Poštovana,
   Vaš komentar smo odobrili, ali smo uklonili Vaše lične podatke. Ako neko iz Radmilovca nekad bude video i želeo da Vam odgovori, moći će putem odgovora na Vaš komentar – dobićete automatski mejl sa obaveštenjem o tome.
   Mi, u redakciji portala Penzin, ne možemo da Vam odgovorimo na pitanje jer tim podacima ne raspolažemo.
   Pozdrav

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija