Foto albumi Srbija

Raritet na Gugl mapama: Avion preleće Srbiju

Guglov satelit snimi mnoge zanimljive detalje, pa se 2013. godine na mapi Srbije našao avion baš u trenutku preletanja pa se čak vidi i plavi trag letelice zbog vremena ekspozicije.

Najveći svetski sajt i servis za pretraživanje interneta, Gugl (Google), među svojom ponudom za korisnike ima i takozvane Gugl mape – satelitske fotografije celog sveta koje se mogu pregledati poput preciznih geografskih karata. 
S obzirom da su mape načinjene spajanjem velikog broja pojedinačnih fotografija iz satelita koje beleže jedan po jedan delić naše planete, ponekada se na njima dešavaju zanimljive netipične situacije: proslava na gradskom trgu, kamperi na nedozvoljenim mestima, itd.
Kako se fotografije na mapama ažuriraju novim svake godine, jedan takav prizor se 2013. godine našao na mapi Srbije, nad selom Tolić, južno od Mionice kod Valjeva kada je satelit snimio selo baš u trenutku preletanja aviona pa se čak vidi i plavi trag letelice zbog vremena ekspozicije.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija