Početna Magazin Godine Putin naložio uvećanje krimskih penzija

Putin naložio uvećanje krimskih penzija

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je ministru za rad i socijalnu zaštitu Ruske federacije Maksimu Toplinu da podigne penzije stanovnika Krima na ruski nivo

Danas, 19. marta 2014. godine, ruski predsednik Vladimir Putin naložio je ministru za rad i socijalnu zaštitu Ruske federacije Maksimu Toplinu da podigne penzije stanovnika Krima na ruski nivo. „Svi građani Rusije treba da imaju podjednake uslove“, izjavio je, kako prenosi ruska agencija Itar-tass, Putin.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Trenutno, prosečna penzija na Krimu duplo je niža od prosečne ruske penzije. Na Krimu i u Sevastopolju ima 677.000 penzionera.

Ranije je ukrajinska ministarka za rad i socijalnu politiku Ljudmila Denisova izjavila da će vlada u Kijevu nastaviti da uplaćuje penzije stanovnicima Krima iako su se oni referendumski pripojili Rusiji. Danas je izjavila da su od 16. marta ipak prestali sa svim isplatama ka Krimu iz objektivnih razloga.

Kako prenosi agencija Unian, ministarka Denisova je izjavila:

„Sva socijalna davanja i penzije bili su finansirani zaključno sa 16. martom. Ni 17. ni 18. marta mi nismo bili u mogućnosti da isplatimo penzije građanima koji žive na teritoriji Krima. Nemamo tehničkih mogućnosti da to učinimo. Mi smo spremi da podržimo građane zemlje, ali mi to ne možemo da uradimo. Oni sebe smatraju drugom državom i juče je ustav Ruske federacije tu silom ušao. Isključili su sisteme za elektronsko plaćanje, a trezor više ne radi u okviru Državnog trezora Ukrajine.“