Početna Magazin Godine Prepolovljena kazna za pljačkanje Fonda PIO

Prepolovljena kazna za pljačkanje Fonda PIO

Apelacioni sud u Beogradu je prepolovio kaznu Višeg suda u Smederevu koji je osudio na osam godina zatvora Goricu Petković, bivšeg pravnog referenta Fonda PIO u Smederevu

Dok je u Republici Srpskoj u jeku akcija protiv nezakonitog sticanja prava na invalidsku penziju, u Srbiji se preinačuju presude za ovakva krivična dela.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Apelacioni sud u Beogradu je prepolovio kaznu Višeg suda u Smederevu koji je osudio na osam godina zatvora Goricu Petković, bivšeg pravnog referenta Fonda PIO u Smederevu. Time će osuđena za nelegalno ostvarivanje prava na invalidsku penziju odslužiti kaznu od četiri godine zatvora u koju se računa i vreme od 39 meseci koje je provela u pritvoru.

Gorica Petković je, nakon pokretanja procesa, osam meseci provela u pritvoru. Nakon puštanja iz pritvora, nestala je i pet godina je bila nedostupna pravosudnim organima. Pošto se nakon toga predala, njena odbrana je izjavila da ona nije bila u bekstvu, već je bila na lečenju u Crnoj Gori.

Apelacioni sud je utvrdio da je Viši sud u Smederevu bitno povredio odredbe krivičnog postupka u pojedinim delovima presude, dok je u nekim delovima nepravično kvalifikovao delo.

Okružni sud je krajem septembra 2005. godine podigao optužnicu protiv 32 osobe koje su omogućile većem broju osoba da ostvare invalidsku penziju. Tada je osuđeno i više lekara na novčane i zatvorske kazne