Početna Magazin Godine Pobednik zlatiborskog festivala – film „Zlatna jesen”

Pobednik zlatiborskog festivala – film „Zlatna jesen”

Nemačko-austrijski film „Zlatna jesen”, reditelja Jana Tenhavena, jednoglasnom odlukom žirija pobedio je u konkurenciji 30 filmova iz 18 država na upravo završenom drugom Međunarodnom festivalu sportskog filma „Zlatibor 2013”.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!
Film govori o 90-godišnjim atletičarima veteranima koji se sa puno duha i mladalačkog entuzijazma spremaju za svoje olimpijske igre, u zlatnoj jeseni života.
Dodeljene još dve glavne nagrade. U festivalskoj kategoriji „sport i humanost” dobila je „Životna trka”, priča o maratoncima iz Etiopije koji emigriraju u Srbiju radi boljeg života, našeg reditelja Mladena Matičevića, dok je nagrada u kategoriji „najbolji reditelj”, koja nosi ime Dinka Tucakovića, pripala je iranskom autoru Miru Abasu Hosraviju za zanimljivo ostvarenje „Iman”. 
– Bio je ovo festival mnoštva dobrih i interesantnih filmova – sumirao je predsednik žirija Nikolaj Parahovnik, s čime se složio i naš reditelj Puriša Đorđević, dobitnik nagrade za životno delo na ovom festivalu, čije je ostvarenje „Biciklisti” viđeno na kraju ove četvorodnevne filmske smotre.