Magazin Godine Život i godine

Pobednik zlatiborskog festivala – film „Zlatna jesen”

Nemačko-austrijski film „Zlatna jesen”, reditelja Jana Tenhavena, jednoglasnom odlukom žirija pobedio je u konkurenciji 30 filmova iz 18 država na upravo završenom drugom Međunarodnom festivalu sportskog filma „Zlatibor 2013”.

Film govori o 90-godišnjim atletičarima veteranima koji se sa puno duha i mladalačkog entuzijazma spremaju za svoje olimpijske igre, u zlatnoj jeseni života.
Dodeljene još dve glavne nagrade. U festivalskoj kategoriji „sport i humanost” dobila je „Životna trka”, priča o maratoncima iz Etiopije koji emigriraju u Srbiju radi boljeg života, našeg reditelja Mladena Matičevića, dok je nagrada u kategoriji „najbolji reditelj”, koja nosi ime Dinka Tucakovića, pripala je iranskom autoru Miru Abasu Hosraviju za zanimljivo ostvarenje „Iman”. 
– Bio je ovo festival mnoštva dobrih i interesantnih filmova – sumirao je predsednik žirija Nikolaj Parahovnik, s čime se složio i naš reditelj Puriša Đorđević, dobitnik nagrade za životno delo na ovom festivalu, čije je ostvarenje „Biciklisti” viđeno na kraju ove četvorodnevne filmske smotre.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija