Andragogija (nauka) - doživotno učenje Foto albumi Tehnologija i obrazovanje

Penzioneri i studenti – partneri u učenju

Saradnja školaraca, studenata i penzionera može biti plodonosna iz mnogo razloga i svakako da ovde leži veliki potencijal za unapređenje društva. 

Penzioneri imaju više slobodnog vremena, profesionalnog i životnog iskustva i potrebu da ostanu u psihofizičkoj formi, a druženje sa mladima pozitivno deluje u ovom smislu.
Sa druge strane, mnogim školarcima i studentima dobro bi došla pomoć, naročito onima koji su školovanje nastavili u gradu u kom nemaju nikoga. Nije reč samo o ponekom kvalitetnijem obroku ili savetima za život u novom gradu, već i u konkretnim znanjima iz različitih oblasti.
Nažalost, često zaboravljamo da mnogi penzioneri u 21. veku imaju višegodišnje i pa i višedecenijsko iskustvo u radu sa računarom, da među njima ima mnogo inženjera, profesora i nastavnika, prevodilaca, lekara, matematičara, pravnika, itd. 
Fotografija: Dojče Vele o jednom takvom primeru saradnje gde penzioneri pomažu stranim studentima.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Add Comment

Click here to post a comment

portal Penzin

Vaš oglas na Penzinu

February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Povezane teme na Penzinu

Linkovi ispod nisu reklame već povezane teme (tagovi, naslovi, itd) sa Penzina koje Gugl prepoznaje kao srodne tekstu koji trenutno čitate...