Magazin Godine Srbija

Penzija bivšeg ministra

Bivši ministar infrastrukture i energetike i ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić potvrdio je listu Blic da je zvanično penzioner.

Nakon što je otišao sa pozicije ministra, Ivica Dačić mu je ponudio da bude savetnik u kabinetu premijera Srbije.

Iako se navodi da se često viđa kako posećuje Nemanjinu 11, Mrkonjić tvrdi da tamo odlazi samo kada ga pozovu i da se u Srbiji gde, kako kaže, ne znaju da ga cene, više neće baviti politikom. Kada bude bio angažovan u inostranstvu, obavestiće o tome javnost.

Dok se to ne desi, uživa u penzionerskim danima. Pored penzije od 109.000 dinara, prima i skupštinski paušal od 30.000 dinara pošto se odrekao poslaničke plate. Milutin Mrkonjić je, prema pisanju Blica, uslove za odlazak u penziju ispunio pre sedam godina.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija