Magazin Godine Život i godine

Oni nju u dom, ona njima milion evra – u fronclama

Austrijski mediji su javili, a zatim se vest raširila svetom: 85-godišnjakinja je isekla sve novčanice i štedne knjižice nakon što su je naslednici strpali u dom za stare.

Kako piše austrijski Kurier, osamdesetpetogodišnja Austrijanka isekla je blizu milion evra da bi se, najverovatnije, osvetila svojim naslednicima koji su je odveli u dom.

Novčanice, u apoenima od 100 i 500 evra, otkrivene su u domu za stare nakon njene smrti. Bilo ih je u iznosu od oko 950.000 evra.

Gospođa je u domu za stare boravila svega pet dana, zabavila se seckanjem novca i svojih štednih knjižica i onda – preminula.

Austrijsko tužilaštvo neće pokrenuti istragu jer, kako je potvrđeno u sudu u Viner Nojštatu, ne postoji kazneni prekršaj.

Ne postoji izgleda ni bilo kakva kazna (zaslužena ili ne, da ne ulazimo u to), jer će, kako su naknadno javili austrijski mediji, austrijska centralna banka zameniti uništene novčanice.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija