Početna Magazin Godine Na ponude vlade vojni penzioneri odgovaraju novim protestom

Na ponude vlade vojni penzioneri odgovaraju novim protestom

Na ponude vlade vojni penzioneri odgovaraju novim protestom

Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije (USPVLS) najavljuje novi protest za utorak 17. novembar 2015. godine u 10:30 časova na Savskom trgu, sa protestnom šetnjom ispred Fonda PIO, ispred vlade Srbije i ispred zgrade RTS-a u Takovskoj ulici.

Saopštenje USPVLS povodom protesta Penzin prenosi u celosti:

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Organizacioni odbor Protesta vojnih penzionera

P R O T E S T – STOP PLjAČKI VOJNIH PENZIONERA!

Kolege vojni penzioneri i svi građani Srbije pozivamo vas na protest protiv pokušaja prevare vojnih penzionera. Aktuelna Vlast uz asistenciju Udruženja vojnih penzionera i Asocijacije penzionisanih pripadnika Vojske Srbije (APPVS)  koja su pod patronatom stranaka na vlasti, angažovanjem dva ministra najavljuju „pošteno rešenje“ usklađivanje vojnih penzija za 11,06%.

Vlada Srbije konačno  priznaje diskriminaciju vojnih penzionera i „ispravlja nepravdu“. Konačno se priznaje pravo na usklađivanje od 01. januara 2008. godine. Međutim, ovih 11.06% se dobija tako što se redovno usklađivanje za 2007. godinu od 4.21%, izvršeno retroaktivno u 2008. godini, uračunava u 11,06 odsto!

Rezulat  takve matematike je umanjeno pravo za 42,1% na zakonima i odlukama Ustavnog suda sledujuće sume. Praktično se usklađivanje od 11,06 % umanjuje za 4, 21%. Zar to nije prevara vojnih penzionera i obmana javnosti Srbije?

Penzionerima koji su pravdu tražili na sudovima, a gde bi na drugom mestu, ne priznaju sudske troškove! Bahato ponašanje i kurte i murte prevaljuju na leđa vojnih penzionera. ne priznaju kamate. Samo zbog toga se potraživanja penzionera umanjuju za 70%. Zamislite ne priznaju zatezne kamate organi države koji na svakom koraku deru kožu građanima Srbije zateznim kamatama!

I najveća podvala, suprotno zakonu o PiO izbegavaju prevođenje rešenja o penzionisanju donetih na osnovu zakona o vojsci na propise i standarde po Zakonu o PiO. Vojni penzioneri u ovom trenutku ne poseduju zakonita rešenja. Samo zato što birokratija treba da radi svoj posao. Vlada Srbije i kamarila uz podršku telala se hvale i dokazuju da su vojne penzionere spasili gladi i bržeg umiranja. Njima je važna prva vest koju su objavili „Vojni penzioneri su rešeni“. Skreću pažnju javnosti na vojne penzionere nekakvom prosečnom sumom koju treba da dobije svaki penzioner. Istina je da će svaki penzioner koji je pravdu tražio na sudu, zbog nepriznavanja sudskih troškova biti u debelom minusu.

Kolege vojni penzioneri, građani Srbije, samo protesti spašavaju Srbiju i donose pravdu! Samo tako najviši organi vlasti mogu saznati da birokratija ne radi po zakonu. Odlučni smo da istrajemo u traženju naših zakonitih prava, u kom cilju smo sazvali:

Protest za 17. novembar 2015. godine u 10.30 časova, sa početnim mestom okupljanja na Savskom trgu i protestnom šetnjom ispred RF PiO, u ulici dr Aleksandra Kostića 9, ispred vlade Srbije i ispred RTS u ulici Takovska 10.

Moramo RTS podsetiti da smo i mi građani Srbije koji imaju pravo da znaju sve o diskriminaciji vojnih penzionera. U pripremi protesta uputićemo dopise RF PiO , Vladi Srbije i RTS.  Zar mi koji smo rizikovali živote i radili na štetu svojih porodica da se predamo, da se ne borimo protiv prevare. Pozovite familiju, prijatelje, komšije, poznanike i dođite na protest. Ovo je borba za bolju Srbiju, ovo je borba za budućnost naše dece! Protestom možemo samo dobiti!

Protest organizuju: Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije,   Udruženje penzionisanih vojnih lica Apatin i FB grupa vojni penzioneri Srbije. Protest podržava udruženje sindikata penzionera Srbije.

predsednik

Jovan Tamburić