Magazin Godine Srbija

Muka seljačka: Kad pšenica rodi, država je izgazi

Njiva Daria Lilina kom je država pred žetvu izgazila pšenicu da postavi bandere!

Neverovatno ali istinito… U danima pred žetvu pšenice lokalna samouprava u Južnom Banatu odlučila je da je pravo vreme za ulazak u žitna polja i postavljanje bandera! Tako su Dariju Lilinu ostavili izgaženu njivu i upropašćen dobar deo roda (kao što se vidi na slici). A šta mu se potom dešavalo pročitajte u njegovoj objavi na Fejzbuku…

Poljoprivrednik Dario Lilin na svoj Fejzbuk profil postavio je fotografije upropašćene pšenice i sledeću poruku:

Da, to je to, ta JE*ENA država, Srbija! Namučiš se, pošteno. Ulažeš u semena, pesticide, herbicide, naftu, održavanje mehanizacije. U polju po čitav dan, na +50C! Potom gledaš u nebo i jedino što želiš… jeste odgovarajuće vreme. Poklopi se sve. Usevi rode.

ALI se, banana država Srbija, odluči na zamenu bandera. BEZ IKAKVOG obaveštenja, kamionima i buldožerima ulete u njive, pogaze polovinu, zamene bandere, a stare ostave pobacane po njivi!

Odeš da se žališ. “Tehnika Vršac” odmah baci krivicu na elektrodistribuciju u Pančevu. Jer, oni su “samo” izvođači. Pa što ne skloniste stare bandere, kad ste, već, izvođači?! Nego mesec i kusur dana stoje po usevima!
STOKO IDIOTSKA!

Kontaktiraš Pančevo. “Jao, pa nama trebaju dokazi, pa zahtevi, pa ovo..pa ono.”
Predoči se sve, crno na belo.
“U redu, mi smo predmet poslali vašoj opštini”.

Odemo u opštinu. A tamo 95% DEBILA koji nemaju pojma šta im je u opisu posla, jer, nit’ zaslužuju to mesto, nit’ su edukovani za takva pitanja. Jer, danas je bitna ISKLJUČIVO STRANAČKA PRIPADNOST, je*eš sve ostalo! Svaljuju krivicu na nekog trećeg, petog, sedmog.

Od regulisanja nastale štete SVI beže!

Dakle, šta treba voleti u ovoj, maloj, ucrvljaloj jazbini na balkanu?! ŠTA?!

GO*NA!!!

Kome god nije problem – SHAREujte post.

Hvala.

Dariov Fejbzuk post možete pronaći i šerovati ovde.

 


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija