Početna Magazin Godine Milenijumci nisu očevi kakvi su se nadali da će biti

Milenijumci nisu očevi kakvi su se nadali da će biti

Milenijumci nisu očevi kakvi su se nadali da će biti

Muškarci „milenijumske generacije“, koja obuhvata one koji su tek navršili punoletstvo pa sve do onih u ranim tridesetim, mislili su da će biti drugačiji očevi od svojih očeva, ali…

Iako su imali ideju da će biti generacija očeva koji će potpuno ravnopravno biti uključeni u sve porodične aktivnosti, od odgajanja dece do podele kućnih poslova, porodična uloga milenijumaca sa godinama postaje sve više tradicionalna.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Mnoga istraživanja pokazuju slične obrasce zaposlenih muškaraca sa većim platama, i supruga koje su domaćice ili imaju značajniji prekid karijere zbog porodice, i prosečno niže plate.

Tako se zapravo, uprkos željama i planovima oba mlada roditelja, profil porodične podele rada preslikava iz ekonomije i u nove generacije.

Istraživanja pokazuju da se i percepcija milenijumaca razlikuje prema tome da li su zasnova porodicu ili ne. Na primer, svega oko trećine muškaraca koji još uvek nemaju potomstvo ne slaže se da je jednakost polova ostvariva i u kući i na poslu, ali preko polovine onih koji imaju decu smatra da su tradicionalne uloge žene i muškaraca najbolji model za porodicu.

Više o ovoj temi piše Njujork Tajms.