Foto albumi Jezera i vode Srbije Srbija

Jezero Očaga kod Lazarevca

Oko 60 kilometara južno od Beograda na Ibarskoj magistrali, neposredno uz raskrsnicu na kojoj se isključuje za Lazarevac, nalazi se veštačko jezero i kupalište Očaga. 

Jezero je nastalo akumulacijom vode u nekadašnjem površinskom kopu uglja po kojima je ovaj kraj poznat, a u sklopu revitalizacije devastiranog prirodnog područja.

Jezero je uređeno i redovno se održava. Kupačima su na raspolaganju plaže, ugostiteljski objekti i prateći sportovi.

Na sever od samog jezera pruža se mrtvaja u dužini od nekoliko stotina metara u starom toku reke Kolubare.

Preko puta jezera nalazi se velika prodavnica sa parkingom, tako da i snabdevanje hranom ili igračkama na licu mesta nije problem.

Pratite Penzin na Fejzbuku!

Jedno od najzanimljivijih "beogradskih" kupališta: Ibarska magistrala (E-763 na slici), parking, jezero, uređene obale, plaža, suncobrani, ugostiteljski objekti, preko puta velika prodavnica…

Posted by Penzin on Donnerstag, 25. Juni 2015


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija