Magazin Godine Tehnologija i obrazovanje

Internet domen namenjen penzionerima – najskuplji!

Najskuplji naziv domena u Francuskoj 2013. godine jeste Retraite.com (retraite = penzija). Prodat je za 85.000 evra!

Već nekoliko godina, tržište za seniore (nazvano “silver economy” – srebrna ekonomija) drži se veoma dobro… Novi dokaz? U Francuskoj je naziv domena Retraite.com (retraite = penzija) prodat za sumu od 85.000 evra! Rekord u Francuskoj za 2013. godinu.

Maja meseca 2013. godine, naziv domena Retraite.com kupilo je preduzeće Kovitz Interactive koje već uređuje nekoliko sajtova iz oblasti osiguranja i zabave. Retraite.com je plaćen 85.000 evra tj. mnogo više od prosečne cene za jedan “.com”.

Sajt www.retraite.com pušten je u probni rad 1. novembra 2013. godine, sa ciljem da do 2015. godine postane referentni sajt za penzionere i oblast penzije.
Ispod logotipa sajta može se pročitati “Zvanični sajt penzije i penzionera”. Sajt nudi npr. kalkulator penzije, rešenja za dopunsku penziju, zabavu za penzionere sa brojnim popustima, godišnji katalog domova za stare...


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija