Početna Magazin Godine Horoskop za utorak, 16. septembar 2014.

Horoskop za utorak, 16. septembar 2014.

Horoskop za utorak, 16. septembar 2014.

Poslednja Mesečeva četvrt u Blizancima svojim gasnućim svetlom pruža podršku našem društvenom životu. Cela sedmica je prilično okrenuta komunikaciji, a to podržava i ovaj položaj Meseca.

Razmislimo o ljudima oko nas: kako se ponašaju oni prema nama i kako se ponašamo mi prema njima. Ne moraju svi odnosi koje gajimo biti srdačni i vezujući za ceo život, ali bi svi trebalo da budu pošteni.

Poslednja Mesečeva četvrt označava da je došlo vreme da oprostimo i sebi i drugima. U doba poslednje četvrti vršimo mesečno pražnjenje i čišćenje duše. Na neki način, ovo je i doba odmora jer učinili smo sve što smo mogli, što smo želeli ili što nam se „omaklo“; sada je doba čekanja novog razvoja situacije.

Prošle sedmice je bilo dosta žustrih reči, novih informacija i snažnih emocija. Ova sedmica je pošteđena velikih dešavanja, ali se tokom nje još uvek osećaju posledice prošlih i nagoveštaji budućih. Ove energije se nekako prirodno spajaju u današnjem danu koji traži oprost i raščišćavanje.

Nove informacije, sjajne ideje, rušenje starog i kidanje veza sve nas to vodi ka pokretanju novih, smelih poduhvata sledeće sedmice. Bilo je neophodno da iskristališemo prirodu nekih veza i da ih učvrstimo, da shvatimo šta za nas ima pravu vrednost koja traje, kako bismo što bezbolnije prošli kroz zamagljivanje ciljeva koje nas čeka na samom početku sledeće sedmice. Sa pravim ljudima pored sebe i čvrsto postavljenim vrednostima, čovek ponekad i može da dopusti sebi da zaluta, da se izgubi u magli.

Ako pak niste raščistili i utvrdili, ovaj dan nudi šansu za to. Danas je sve mirnije nego protekle sedmice, te će mnogi hladne glave lakše sagledati i razrešiti stvari. Učinite to da biste konfuziju koja nas čeka početkom, i šanse koje nam se nude sredinom sledeće sedmice mogli da prevaziđete odnosno da iskoristite na najbolji mogući način.

Podsećanje da im se možda vuku neke neraščišćene stvari i da ima nekih neutvrđenih pravila posebno važi za treću dekadu (poslednjih desetak dana) promenljivih znakova (Blizanci, Devica, Strelac, Ribe). Među njima, Strelčevi pored podsećanja, dobijaju i snažan podstrek da pripreme teren za nove ideje i poduhvate.