Filmska umetnost i umetnost življenja Foto albumi

Čovek i njegov pas

“Čovek i njegov pas” je film kojim se Žan-Pol Belmond vratio snimanju nakon preživljenog šloga…

“Čovek i njegov pas” je rimejk filma Vitorija Sike “Umberto D.” Ovim fimom Žan-Pol Belmondo, posle sedam godina, vratio se snimanju nakon oporavka od preživljenog šloga.

Njegov kolega Alan Delon izjavio je da Belmondo nije trebalo da snimi ovakav film jer to njega, koga svi pamte kao pariskog šmekera, na neki način degradira.

Belmondo glumi čoveka koga njegova ljubavnica i udovica njegovog najboljeg prijatelja, pošto želi da se ponovo uda, izbacuje na ulicu sa njegovim psom. On pored psa ima samo malu, nedovoljnu penziju. Navikao je da se bori, ali ne i da prosi. Pomoć ne očekuje i ne dobija.

Fim, koji se pojavio u bioskopima 2009. godine dobio je loše kritike i malo je zaradio na blagajnama. Ali je Belmondo i dalje šarmantan.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija