Magazin Godine Svet

Bugarska: Amandmanima na zakon protiv neizvesne budućnosti penzionog sistema

Dobri Dobrev - Živi svetac Bugarske

Amandmani na Zakon o socijalnom osiguranju u Bugarskoj najavljeni su slično kao i u Srbiji – u cilju održivosti penzionog sistema koji bi se bez neophodnih izmena urušio…

– Zadržavanjem postojećeg stanja bez promena, imaćemo katastrofu penzionog sistema u budućnosti – rekao je zamenik premijera i ministar za rad i socijalnu politiku Ivajlo Kalfin.

Ovo upozorenje izneo je u govoru u parlamentu tokom prvog predstavljanja amandmana na Zakon o socijalnom osiguranju.

Istakao je da godinama nije bilo nikakvih reformi jer su neophodne promene “neugodne za glasačko telo”:

– Mi pričamo o sistemu koji nije politički. Ono što je bitno za penzioni sistem jeste da bude stabilan i održiv – dodao je Kalfin.

Zamenik premijera istakao je da su predloženi amandmani rezultat intezivnih razgovora i konsultacija, kao i to da su podržani od “partnera” vlade iz ove oblasti.

izvori: Balkans.com i Focus


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija