Foto albumi Jezera i vode Srbije Srbija

Belocrkvanska jezera u Južnom Banatu

Između Vračevog Gaja i Bele Crkve u Južnom Banatu, blizu granice sa Rumunijom, na malom prostoru nalazi se više vodenih površina poznatih pod nazivom Belocrkvanska jezera. 

Svako od jezera ima i svoj naziv pa možemo otići na Vračevgajsko jezero, Malo jezero, Šaransko jezero, Šljunkara, Novo jezero, a najposećenije je Glavno ili Gradsko jezero.

Vračevgajsko jezero poznato je i po naselju za kampere sa velikim brojem kamp kućica u kojima uglavnom Pančevci i Beograđani provode i po nekoliko meseci godišnje.

Jezera su manje ili više pogodna za kupanje, a pored Vračevgajskog i Gradskog, novo omiljeno jeste Šljunkara sa izuzetnom vodom, uređenom malom plažom i uslužnim objektom uz plažu.

100 jezera Srbije počinjemo da obliazimo od Južnog Banata i Bele Crkve. Tamo gde je nekad vađen šljunak, formiralo nekoliko jezera, više ili manje uređenih, sa odličnom vodom za kupanje!

Posted by Penzin on Sonntag, 14. Juni 2015

Izvor foto: Google Map


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija