Početna Magazin Godine 4. rođendan Ulične galerije – Izložba crteža i muzički specijal (VIDEO)

4. rođendan Ulične galerije – Izložba crteža i muzički specijal (VIDEO)

4. rođendan Ulične galerije – Izložba crteža i muzički specijal (VIDEO)

4. rođendan Ulične galerije biće proslavljen u Beogradu u petak, 15. aprila 2016. godine u 20 časova otvaranjem izložbe crteža Nebo je plavo! slikara Tadije Janičića i muzičkim specijalom u okviru koga nastupaju hor Gerontološkog centra Bežanijska kosa, grupa Moussaka i razna DJ iznenađenja.

Video Penzina – OVAKO JE BILO! :)

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Pre tačno četiri godine na inicijativu kolektiva Ministarstvo prostora/Mikro Art, napušteni i neiskorišćeni javni prostor u centru Beograda – u Bezistanu (kod Terazija, u pešačkom prolazu između Trga Nikole Pašića i Nušićeve ulice) oplemenjen je otvaranjem Ulične galerije, jedinstvenog izlagačkog prostora koji je gradu doneo mnoštvo zanimljivih dešavanja, brojne izložbe, festivale, radionice, filmske projekcije i koncerte.

– Zahvaljujući mnogobrojnim umetnicima, prijateljima i kolegama uspeli smo da teme koje smatramo važnim približimo publici i široj javnosti, i da istovremeno pokažemo šta sve može da se postigne transformacijom jednog zapuštenog gradskog prostora – navodi se u saopštenju i dodaje:

Ponosni smo na činjenicu da u petu godinu ulazimo sa trocifrenim brojem programa, a da smo većinu ostvarili upravo na osnovu odlične saradnje sa nezavisnom scenom, pojedincima i kolektivima čiji se rad bazira na kritičkom promišljanju i stvaranju novih društvenih odnosa.

Muzička pratnja

Hor Gerontološkog centra Bežanijska kosa na jednom od prethodnih nastupa u Uličnoj galeriji („Bore na licu jedino pokazuju gde je nekada bio osmeh“).