Društvo Ekonomija Magazin Godine

Radno vreme (18) – Da li su radnička prava “passé”?

Ne čini se da smo blizu svesti i prilici da zaista dublje analiziramo i eksperimentišemo sa kraćim radnim vremenom. Razloga su najmanje dva…

Sve u svemu, ne čini se da smo blizu svesti i prilici da zaista dublje analiziramo i eksperimentišemo sa kraćim radnim vremenom. Razloga su najmanje dva:

  • poslodavce ta tema nikada i nije zanimala sve dok se udruženi radnici nisu masovno bunili
  • radnike danas ta tema ne zanima zato što sebe vide kao srećniji deo stanovništva koji uopšte ima posao.

Ne želimo da zvučimo previše “zastarelo”, inače bismo dodali i da “vlasnike krupnog kapitala” ova tema ne zanima zato što ih ne zanima da radnici imaju previše vremena i slobode u kretanju, obrazovanju, neformalnom obrazovanju ili razmišljanju o životu i društvu.

Ako su rudari i metalski radnici početkom 19. veka tražili da rade 12 umesto 16, pa 10 umesto 14, pa 8 umesto 12 radnih sati, i na kraju to i izborili, zašto je danas nama, daleko “obrazovanijim”, “civilizovanijim”, “čistijim”, toliko teško da zamislimo da radimo 6 sati dnevno, ili 4 sata dnevno?

Zar nije trend da je stepen razvoja civilizacije obrnutoproporcionalan broju radnih sati? Ili je 8 sati dnevno nekakva “kosmička”, “prirodna”, “od Boga data” prava mera koliko treba raditi, i nikako se ne sme ići ispod nje?

Ako ništa, Penzin vas poziva makar da razmislite na tu temu. Ako vam se učini zanimljiva, podelite je i sa prijateljima.

 


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija