Početna Magazin Godine Kako se rešava kašnjenje u radu beogradske filijale PIO fonda?

Kako se rešava kašnjenje u radu beogradske filijale PIO fonda?

Kako se rešava kašnjenje u radu beogradske filijale PIO fonda?

Blic piše da će za obradu zaostalih predmeta u beogradskoj filijali PIO fonda biti angažovano i 243 honoraraca i da će zaposleni u PIO fondu raditi prekovremeno što će Fond koštati više od 400.000 evra. 

U Filijali Beograd Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO fond) ima 6.000 nerešenih predmeta. Objavljeno je da će deo predmeta beogradske filijale biti poslat na obradu u filijale PIO fonda u unutrašnjosti.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Do ovolikog zaostatka u radu došlo je, kako kažu u Upravi PIO fonda zbog štrajka zaposlenih tokom proleća 2014. godine. Pored toga, veći je priliv predmeta u PIO fond zbog izmenjenog Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju čiji uslovi počinju da važe od 1. januara 2015. godine.

Dnevni list Blic sada piše da će za obavljanje ovog posla biti angažovano i 243 honoraraca i da će zaposleni u PIO fondu raditi prekovremeno što će Fond koštati više od 400.000 evra.

Uvek ista grupa zaposlenih ima iste privilegije. Plate u Fondu jesu male, ali se zato većini plaćaju prekovremeni sati. Posebno sada, kada je povećan obim posla. To je za neke čak i pola dodatne mesečne zarade“, kaže direktorka PIO fonda Dragana Kalinović.

„Tokom novembra i decembra u beogradskoj filijali PIO fonda zarade su uvećane u proseku za oko 30.000 dinara. Iznos prekovremenog rada na mesečnom nivou čini 1,19 odsto ukupnog platnog fonda. Pravo na prekovremeni rad imaju isključivo oni koji rade na obradi predmeta“, objašnjava dalje gđa Kalinović.

Blic iznosi računicu po kojoj će trošak za prekovremene sate zaposlenih Fond koštati 425.000 evra.