Početna Draganova nagrada Vesna (Beograd): Putovanje u Grčku

Vesna (Beograd): Putovanje u Grčku

Vesna (Beograd): Putovanje u Grčku

Priča sa III konkursa za najbolji putopis starijih osoba „Draganova nagrada“, kategorija „Najbolja ženska putopisna priča“.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

FotografijaNikoleta Pantazi, “Gaios”

Putovanja će uvek predstavljati važan deo mene, najdivnije ternutke u kojima sam neizmerno uživala. Te trenutke sam najčešće delila sa svojom porodicom.

Uvek se rado setim putovanja u Grčkoj, gde sam inače letovala skoro svake godine. Najradije se sećam onog iz 80′ godina kada sam putovala u malo mesto nedaleko od Soluna koje se zove Agija Trijas, sa svojim roditeljima, bakom, sestrom i zetom, i bratancem koji je imao svega tri godine. Tačnije, mi smo kampovali pored tog mesta i odlazili odatle na plažu i večere.

Svakog dana sam željno iščekivala odlazak na plažu. Bratanac poput „žive igračke“ nas je zasmejavao, te sam se uglavnom sa njim i kupala i provodila vreme na plaži. U večernjim satima smo, posle napornog ali ispunjenog dana, odlazili u tom malom mestu na večere i priču.

Jedne večeri, a da ne pominjemo da su sve bile posebne na svoj način, uživali smo u jednoj od taverni gde nam je bilo jako lepo i prijatno. Kada je prošla ponoć, roditeljima se odlazilo na spavanje, kao i bratancu i zetu. Pošto se baki neočekovano svidelo nije htela da pođe, već da ostane i uživa slušajući divnu tradicionalnu grčku muziku.

Baka se našalila i rekla: „Idite vi, mi mladi ćemo ostati da se još proveselimo“.

Vesna Levićanin, Beograd