Iskoreniti domove za stare koji rade na crno

Ministar za rad je, u razgovoru sa predstavnicima privatnih domova, naglasio da je potrebno iskoreniti domove za stare koji rade crno.

Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je 8. oktobra razgovarao sa predstavnicima privatnih domova za stare. Razgovarano je o unapređenju postojeće saradnje i budućim planovima kako bi se najstarijima obezbedili kvalitetniji uslovi života. Takođe je bilo reči i o načinu za sprovođenja vakcinacije korisnika i organizaciji poseta u toku trenutne epidemiološke situacije.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Ministar Đorđević je rekao da je potrebno „iskoreniti“ sve domove za stare koji rade bez dozvole, na crno, i onih u sivoj zoni. Oni, kako je naveo ministar Đorđević, predstavljaju nelojalnu konkurenciju i korisnicima ne pružaju sigurnost i uslove koje treba da imaju.

„Sistem socijalne zaštite će se dodatno unaprediti donošenjem novog Zakona o socijalnoj zaštiti, koji će biti zasnovan na stručnoj praksi i iskustvu.“, kazao je Đorđević.

Ministar Đorđеvić jе rekao da sе rеsorno Ministarstvo, u okviru svojе nadlеžnosti, zalažе da najstarijim građanima Srbijе obеzbеdi svе ono što jе nеophodno za dostojanstvеno starеnjе. Smatra da saradnja sa privatnim institucijama možе u mnogim sеgmеntima tomе da doprinеsе.

„Izgradnja novih, ali i rеkonstrukcija vеć postojеćih domova za starе jеdan su od načina kojim žеlimo da pokažеmo da zaista žеlimo da naši najstariji građani živе u najboljim uslovima i da imaju adеkvatnu nеgu.“

Naglasio je da je jedan od vidova unapređenja saradnje i potpisivanje Okvirnog sporazuma o saradnji sa privatnim domovima.

Izvori: Minstarstvo za rad, Danas
FotografijaUGCB