XIV festival stvaralaštva starijih “Zlatno doba”

XIV festival stvaralaštva starijih “Zlatno doba”

Festival “Zlatno doba” biće održan, četrnaesti put zaredom, od 27. do 29. septembra 2016. godine.

Ilustracija: fmr0, Stari slikar

Festival “Zlatno doba” biće održan, četrnaesti put zaredom, od 27. do 29. septembra 2016. godine. Ova jedinstvena manifestacija ustanovljena je 2003. godine sa ciljem da afirmiše, promoviše i aktivira amatersko stvaralaštvo starijih ljudi.

Specifični cilj je transformacija svesti društva na temu starosti i starenja i promena na nivou pojedinca načina na koji ljudi misle i osećaju o svojim životima živeći “treće doba”.

Pokretač i organizator festivala su beogradski klubovi za starije. Uz podršku grada Beograda i Ministarstva rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja, “Zlatno doba” produkuje i manifestuje programe iz kulture za seniore u skladu sa procesom socijalne inkluzije osetljivih društvenih grupa.

U okviru Festivala, raspisana su dva nagradna konkursa, čije propozicije možete naći u sledećim člancima:

O organizatoru

Dnevni centri i klubovi (DCK) za starije su gradski servis za podršku starijim Beograđanima u sistemu Gerontološkog centra Beograd. DCK klubovi su gradske oaze za seniore, koje pružaju raznovrsne mogućnosti za kvalitetno i kreativno provođenje slobodnog vremena uz podršku profesionalnih i stručnih radnika. U klubovima seniori imaju pravo na aktivnost, na stvaralaštvo, na solidarnost, na volontiranje, pravo da se izraze i budu vidljivi.

Dnevni centri i klubovi DCK Beograd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *