Početna Magazin Godine Da li vojni penzioneri misle samo na sebe

Da li vojni penzioneri misle samo na sebe

Da li vojni penzioneri misle samo na sebe

U Srbiji u kojoj se Ustav i zakoni ne poštuju Vojni sindikat Srbije je jedini imao hrabrosti i morala da ustane protiv uništenja Vojske Srbije preko uvredljivog nivoa standarda većine zaposlenih . Zar takvo hrabro postupanje, ravno onom u ratu, vojni penzioneri ne treba da pozdrave i podrže?

Posledica plata koje nisu dovoljne ni za preživljavanje je odlazak najvećeg dela sposobnog kadra iz Vojske Srbije što za posledicu ima nenormalno opterećenje onih koji su ostali da rade. Simbolična naknada za rad na terenu i angažovanje u kojem nema prostora za dodatni rad, radi obezbeđenja egzistencije porodice su vojne profesionalce definitivno ubedili da u Vojsci Srbije nema „leba“. Rezultat svega su urušene operativne sposobnosti Vojske.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

To što aktuelna vlast ne vidi smisao postojanja Vojske Srbije je posledica „uputstava“ NATO. Svedoci smo jadnog mahanja sa vojskom oko događaja „državotvornog voza“. Istina je da se i predsednik Srbije poigrao Vojskom Srbije. Navodno opremanje Vojske Srbije je mazanje neinformisanih glasača. Zašto bi NATO, čija politika uništenja vojne moći Srbije je već dokazana, podržavao proteste Vojnog i Policijskog sindikata Srbije? Kao da službe bezbednosti Srbije ne bi ekspresno to dokazale.

Vojni sindikat i odgovorni građani Srbije ne pristaju da Vojska Srbije bude još jedna neoliberalna kompanija u kojoj se bezočno eksploatiše. Pricinip organizacije takvih kompanija je dokazan. Vrh upravljačke odnosno komandne piramide se dobro plati i mašina radi. Ostali rade iz patriotizma i nemogućnosti da se zaposle na drugom mestu. Profit takve politike se troši na stimulaciju stranih investitora, javnih preduzeća i ostalih „biznisa“ u Srbiji.

Vlastodršci stalno govore da nemaju više novca. Ne priznaju da nisu sposobni da obezbede više novca u budžetu a koji kriminalci na sve strane prisvajaju. Zar vojni penzioneri brže nego ostali građani ne vide podvale. Zar ne vide da smo sa zaposlenima u Vojsci Srbije u istom kazanu za topljenje vojne moći Srbije.

Zbog toga društveno odgovorni vojni penzioneri i građani Srbije treba svojim prisustvom na protestu 11. februara 2017. godine ispred Vlade Srbije u 12 sati, da podrže zahteve Vojnog sindikata Srbije! Da li građani i Vojni sindikat Srbije imaju pravo da pristanu na poniženje i uništenje Vojske Srbije! Do pobede!

Jovan Tamburić

Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije