Početna Magazin Godine Akreditovano još 38 domova zdravlja

Akreditovano još 38 domova zdravlja

Sa 38 ustanova koje su danas dobile sertifikate o akreditaciji, u Srbiji, od 150 ustanova primarne zdravstvene zaštite, 80 ima akreditaciju

Danas su domovi zdravlja u Srbiji, njih 38, dobili sertifikate o akreditaciji. Samo tri ustanove: Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata u Beogradu i domovi zdravlja Palilula i Nova Varoš, dobili su sertifikate na sedam domova. Najveći broj – 31 ustanova, dobio je sertifikate na tri godine, a četiri na godinu dana.

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović, koja je uručila predstavnicima ustanova sertifikate, izjavila je, kako prenosi Blic, da je zadovoljna učinkom kada su u pitanju akreditacije domova zdravlja jer je do sada 80 od 158 ustanova primarne zdravstvene zaštite dobilo sertifikate o akreditaciji.

Snežana Manić, direktorka Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova u Srbiji, naglasila je da je pored 80 domova zdravlja, i 15 bolnica i kliničkih centara dobilo akreditaciju. Da bi se izjednačio kvalitet pružene zdravstvene zaštite, postoji težnja, kaže, da se i privatne zdravstvene ustanove uključe u postupak akreditacije.