Uncategorized

Torlak dobio dozvolu i sertifikat za vakcinu protiv gripa

Institut za virusologiju, vakcine i serume Torlak saopštio je danas da je, nakon inspekcijskog nadzora Ministarstva zdravlja i Svetske zdravstvene organizacije, “dobio dozvolu za proizvodnju leka koji je namenjen za klinička ispitivanja za lek Vakcina protiv gripa, splitovana, inaktivisana”.

Torlak je dobio Sertifikat o usaglašenosti proizvodnje leka sa smernicama dobre proizvodjačke prakse za lek Vakcina protiv gripa, splitovana, inaktivisana, koja je namenjena za klinička ispitivanja.

U saopštenju se ističe da je dobijanje tih dokumenata od izuzetnog značaja za Institut.

– Očekujemo da će vakcina koju smo napravili uspešno proći klinička ispitivanja i da će nakon toga biti dostupna našim gradjanima u cilju zaštite od sezonskog gripa – rečeno je u Torlaku.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija