Registar zdravstvenih ustanova od oktobra 2020.

Agencija za privredne registre će voditi i registar zdravstvenih ustanova od oktobra 2020. godine. Registar državnih i privatnih zdravstvenih ustanova biće jasno vidljiv na sajtu APR.

Agencija za privredne registre (APR) vodi 21 registar i evidenciju. Milan Lučić, direktor ove agencije, kaže da će APR od oktobra 2020. godine voditi i registar svih zdravstvenih ustanova. U tom registru će biti evidentirane i državne i privatne zdravstvene ustanove.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Agencija za privredne registre će od 11. oktobra 2020. godine početi registraciju zdravstvenih ustanova. Zdravstvene ustanove su se do sada registrovale u privrednim sudovima.

„Mi smo, u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, već preuzeli dokumentaciju iz svih privrednih sudova o zdravstvenim ustanovama i od 11. oktobra krećemo sa registracijom.“

Lučić objašnjava da će do tada biti završen informacioni sistem koji će omogućiti potpunu elektronsku registraciju zdravstvenih ustanova u APR. Time će biti olakšan i taj deo registracije

Rezultat registracije biće transparentan, jasno vidljiv na sajtu APR, kao i kod ostalih subjekata koji se već registruju u APR.

„Mi već registrujemo preduzetnike koji obavljaju zdravstvenu delatnost u privatnoj praksi, tako da je ovo samo nadogradnja i preuzimanje i ostalog dela“, kaže direktor APR-a.

Izvor: Blic
Fotografija: KCS, Wikipedia

Podsećamo, u Penzinovom Katalogu Tefter, možete naći, između ostalog, i: