Početna Magazin Godine Ovo su zahtevi velikog protesta 6. aprila u Beogradu

Ovo su zahtevi velikog protesta 6. aprila u Beogradu

Ovo su zahtevi velikog protesta 6. aprila u Beogradu

Povodom velikog skupa solidarnosti penzionera u sredu 6. aprila 2016. godine u Beogradu, oglasilo se i Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije, jedan od organizatora protesta.

USPVLS sa Udruženjem sindikata penzionera Srbije, čiji je kolektivni član, će 6. aprila 2016. godine, u 11 časova, na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, na VELIKOM PROTESTU PENZIONERA SRBIJE saopštiti javnosti da Skupština Srbije i Vlada Republike Srbije, donošenjem i primenom a Ustavni sud, odbacivanjem inicijative za ocenu ustavnosti Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija, vrše diskriminaciju, pravno i ekonomsko nasilje nad penzionerima Srbije.

Na nestranačkom javnom okupljanju, u predizbornom periodu, želimo da sve stranke, koje se na parlamentarnim izborima bore za ulazak u Skupštinu Srbije, upoznamo sa problemima i zahtevima penzionera, da bi se one, prema njima odredile, pre našeg glasanja.

Na skupu ćemo od Ustavnog suda Srbije i buduće Vlade Srbije tražiti:

  • Odlučivanje Ustavnog suda, po hitnoj proceduri, o inicijativi Udruženja sindikata penzionera Srbije za ocenjivanje ustavnosti Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija i drugim inicijativama koje su dostavljene Ustavnom sudu Srbije radi zaštite prava penzionera.
  • Pokretanje inicijative od strane Vlade Srbije za poništenje Zakona o privremenom uređenju načina isplate penzija .
  • Donošenje novog zakona o PIO kojim će se obezbediti većinska kontrola RF PIO od strane penzionera i zaposlenih.
  • Poštovanje odluka Ustavnog suda Srbije i Odluka Upravnog suda Srbije o usklađivanju vojnih penzija od 1. januara 2008. godine.

Na ovom nestranačkom skupu solidarnosti prisustvovaće najviši predstavnici FERPE: Mišel Devašt, predsednik, Karla Kantone, generalna sekretarka, Ana Lopez Martinez, predsednica Komiteta žena i Ivan Pedreti, predsednik italijanskog sindikata SPI-CGIL, kao i predstavnici penzionerskih organizacija iz većine evropskih zemalja.

Nemoguće je nabrojati sve razloge da dođete na protest, jer svako od nas poseduje i lične. Među zajedničkim su: ponižavanje, potcenjivanje i diskriminacija od strane onih i ovih, urušavanje pravne države i besperktivnost naše dece, beda i siromaštvo kojima smo izloženi…

Odbacujemo inisinuacije o svrstavanju za „kurtu“ ili „murtu“ jer se mi borimo za život a ne za vlast.

Pozivamo vojne, ostale penzionere i građane Srbije da dođu na protest da bi vlastodršcima pred Evropom poručili da je DOSTA sa uništavanjem naše sadašnjosti i budućnosti mladosti Srbije.