Magazin Godine Srbija Zdravlje

ALIMS kontrolna laboratorija dobila sertifikat ISO 17025

Sertifikat ISO 17025 dobijen je 3. oktobra 2014. godine od Evropskog direktorata za kvalitet lekova i brigu o zdravlju (EDQM), koji je deo Saveta Evrope…

Nacionalna kontrolna laboratorija Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS) je dobila sertifikat o usaglašenosti rada sa zahtevima standarda ISO 17025 od Evropskog direktorata za kvalitet lekova i brigu o zdravlju (EDQM), koji je deo Saveta Evrope.

– Sertifikat, dobijen 3. oktobra, rezultat je provere koju su sproveli vrhunski stručnjaci iz elitnih laboratorija Evropske unije, čiji je rad usklađen sa najvišim zahtevima farmaceutske struke – rekao je 20. oktobra 2014. godine Tanjugu portparol ALIMS-a Aleksandar Tucović.

On je dodao da je tom prilikom proveravano funkcionisanje sistema upravljanja kvalitetom, kao i proces kontrole kvaliteta lekova u fizičko-hemijskoj i biološkoj laboratoriji.

Tucović je istakao da je rad Nacionalne kontrolne laboratorije ocenjen kao visoko stručan i usaglašen sa Evropskom farmakopejom, zahtevima standarda ISO 17025 i najnovijim međunarodnim direktivama i smernicama.

U izveštaju je posebno pohvaljena integrisanost sistema upravljanja kvalitetom u svakodnevni rad laboratorije, kao i motivisanost, obučenost i posvećenost zaposlenih održanju kvaliteta rada i njegovom kontinuiranom unapređenju.

– Ovom proverom je potvrđen visoki renome Nacionalne kontrolne laboratorije koji ona uživa u okviru mreže evropskih laboratorija za kontrolu lekova, čiji je punopravni član od 2004. godine – zaključio je Tucović, prenosi Politika.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Add Comment

Click here to post a comment

portal Penzin

Vaš oglas na Penzinu

February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Povezane teme na Penzinu

Linkovi ispod nisu reklame već povezane teme (tagovi, naslovi, itd) sa Penzina koje Gugl prepoznaje kao srodne tekstu koji trenutno čitate...