Početna Magazin Godine ALIMS kontrolna laboratorija dobila sertifikat ISO 17025

ALIMS kontrolna laboratorija dobila sertifikat ISO 17025

Sertifikat ISO 17025 dobijen je 3. oktobra 2014. godine od Evropskog direktorata za kvalitet lekova i brigu o zdravlju (EDQM), koji je deo Saveta Evrope…

Nacionalna kontrolna laboratorija Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS) je dobila sertifikat o usaglašenosti rada sa zahtevima standarda ISO 17025 od Evropskog direktorata za kvalitet lekova i brigu o zdravlju (EDQM), koji je deo Saveta Evrope.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

– Sertifikat, dobijen 3. oktobra, rezultat je provere koju su sproveli vrhunski stručnjaci iz elitnih laboratorija Evropske unije, čiji je rad usklađen sa najvišim zahtevima farmaceutske struke – rekao je 20. oktobra 2014. godine Tanjugu portparol ALIMS-a Aleksandar Tucović.

On je dodao da je tom prilikom proveravano funkcionisanje sistema upravljanja kvalitetom, kao i proces kontrole kvaliteta lekova u fizičko-hemijskoj i biološkoj laboratoriji.

Tucović je istakao da je rad Nacionalne kontrolne laboratorije ocenjen kao visoko stručan i usaglašen sa Evropskom farmakopejom, zahtevima standarda ISO 17025 i najnovijim međunarodnim direktivama i smernicama.

U izveštaju je posebno pohvaljena integrisanost sistema upravljanja kvalitetom u svakodnevni rad laboratorije, kao i motivisanost, obučenost i posvećenost zaposlenih održanju kvaliteta rada i njegovom kontinuiranom unapređenju.

– Ovom proverom je potvrđen visoki renome Nacionalne kontrolne laboratorije koji ona uživa u okviru mreže evropskih laboratorija za kontrolu lekova, čiji je punopravni član od 2004. godine – zaključio je Tucović, prenosi Politika.