Početna Magazin Godine Porodica Satanizacija starih

Satanizacija starih

Satanizacija starih

Slika je sa albuma grupe Megadeth, Youthanasia (youth – mladost + euthanasia – eutanazija). Članovi grupe smatraju da oni koji slušaju njihovu muziku imaju izbor: ili da postanu proaktivni ili da izaberu jutanaziju (ubistvo mladosti iz milosrđa)…

Generacijske razlike oduvek su postojale. Kao i ostale grupe ljudi, tako i generacijske grupe – razredi, mogu postati sukobljene ukoliko su im interesi suprotstavljeni.

Ono što savremeno doba odvaja od drugih po tom pitanju, jeste to da je sama „starost“ na neki način ili marginalizovana ili satanizovana.
Interesantno je da i sami pripadnici generacija koje se danas mogu smatrati starijim ne samo što ne čine ništa da zaštite prava svojih ispisnika, već se dešava i da se sami trude da se distanciraju od njih.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Stariji mogu imati i novac i moć, ali se retko bore za prava svoje generacije. Njihov uspeh i položaj često se objašnjavaju upravo time da su oni: „savremeni“ ili „mladi duhom“. Mladost je imperativ. Starost je greh.

Na slici je prikazana slika sa albuma grupe Megadeth, Youthanasia (youth – mladost + euthanasia – eutanazija).
Članovi grupe smatraju da oni koji slušaju njihovu muziku imaju izbor: ili da postanu proaktivni ili da izaberu jutanaziju (ubistvo mladosti iz milosrđa). Želeli su da ukažu na sve lošiji položaj mladih u društvu.