Ekonomija Magazin Godine Život i godine

6 stvari koje produktivni ljudi rade svakodnevno (6): Prethodno veče

Želite da budete produktivniji. Odlučni ste u nameri da sutra radite na osnovu sistema i da ne budete reaktivni. Erik Barker predlaže još jedan korak kako biste osigurali sprovođenje svog plana.

6. Definišite svoje ciljeve uveče

Probudite se sa svešću šta je važno pre nego dnevne kvazi-hitne stvari počnu da upadaju u vaš život, a vaš inbox počne da izvikuje nova naređenja.

Tim Feris o ovome kaže: “Odredite jednu ili dve najvažnije stvari koje treba da se urade pre večere, tokom prethodnog dana“.

Ustanovite svoj završni ritual. Znajte kada treba da prestanete sa radom. Potrudite se da završite svaki radni dan u isto vreme, takođe. Pospremite svoj sto. Bekapujte kompjuter. Napravite spisak stvari koje treba uraditi sutra.

Istraživanja pokazuju da je veća verovatnoća da će te ispratiti svoje određene, zapisane ciljeve. Ona ukazuju na još jednu, sporednu dobrobit: zapisivanje stvari koje je potrebno uraditi sutra, oslobađa vas stresa i pomaže vam da uživate u ostatku dana.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija